Sposób przygotowania

Żeberka dokładnie myjemy i dzielimy na porcje. Czosnek siekamy, łączymy z miodem, olejem i przyprawą do żeberek, dolewamy około pół szklanki piwa. Żeberka układamy w naczyniu żaroodpornym z przykryciem, zalewamy przyprawami, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp 180 stopni na około godzinę, po upływie tego czasu odkrywamy, obracam żeberka i podlewamy jeszcze piwem. Zmniejszamy temperaturę do ok 140 stopni i pieczemy przez około 45 minut podlewając piwem od czasu do czasu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszne
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    spróbuję bardzo chętnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !