Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśnikowe roladki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
mąka 20 dag
jajko 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól 1 szczypta
serek czosnkaowy 1 opakowanie
sałata 8-10 liści
szynka 8-10 plastrów
olej 5-6 łyżek
czarne oliwki bez pestek 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: naleśnikowe roladki

Mleko, mąkę, jajko, koncentrat pomidorowy, szczyptę soli i 4 łyżki oleju zmiksować na gładkie ciasto.
Usmażyć naleśniki na bardzo małej ilości tłuszczu, albo jeszcze lepiej bez tłuszczu.
Naleśniki posmarować serkiem, posypać robno pokrojonymi oliwkami (jak kroś lubi). Na każdym naleśniku ułożyć liść sałaty i plaster szynki. Zawinąć. naleśniki przeciąć na 4 części nabić na wykałaczki. Można ozdobić je pomidorami, oliwkkami itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 27.01.2012 17:18
pyszno?ci
Ewa104 18.10.2011 10:02
Bardzo apetyczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak