Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony schab

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 0,5 kg
woda
mąka
papryka
cebula
sól do smaku
pieprz do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony schab

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, kroimy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy.
Krok 1 - Duszony schab foto
2
Schab kroimy na 4 lub 6 kawałków. Na patelnie lejemy trochę oleju, podsmażamy schab o dolewamy wody. 10 minut gotujemy.
Krok 2 - Duszony schab foto
3
Następnie przekładamy do garnka, do wody dodajemy mąkę zaprawiamy. Do tego dorzucamy wcześniej pokrojoną cebulę i paprykę. Zaprawiamy do smaku. Dusimy ok. 20 minut. Gotowe.
Krok 3 - Duszony schab foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak