Sposób przygotowania

Masłem wraz roztartym czosnkiem natrzeć naczynie żaroodporne i odstawić,następnie ziemniaki włoży do garnka z gotującą się wodą i gotować je do miękkości,pokroić ziemniaki w plasterki i ułożyć jedną warstwę na dnie naczynia,na warstwie ziemniaków ułożyć warstwę porów ,a następnie znów ziemniaki i znów pory,ostatnią warstwę porów polać śmietaną i posypać rodzynkami i serem,zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni do momentu, kiedy danie nabierze złoty kolor.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    piter

    ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    kotlet

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    moje smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !