Sposób przygotowania

1. Muszle gotujemy do połowy (jeśli przepis mówi przykładowo 6 minut gotujemy je tylko 3 minuty). Studzimy.

2. Grzybki czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki

3. Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni.

4. Cebulę obieramy i kroimy w małą kosteczkę.

5.pomidory kroimy na kawałeczki (można je wcześniej sparzyć i obrać ze skórki).

6. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i podsmażamy cebulkę, dodajemy kurki i dusimy ok 6 minut. Dodajemy pokrojone pomidory i dusimy kolejne 3 minuty. Doprawiamy do smaku.

7. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem albo odrobina oliwy, układamy w nim muszle i zakrywamy naczynie. Pieczemy 10 minut.

8. 1 łyżkę oliwy, przeciśnięty przez praskę czosnek i odrobinę przyprawy chilli mieszamy w kubeczku.

9. Do każdej muszli wlewamy trochę pikantnej oliwy i posypujemy ją parmezanem, naczynie zostawiamy odkryte i pieczemy jeszcze 3 minutki.

SMACZNEGO :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !