Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle z nadzienie z kurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 250 g
pomidory 2 sztuki
parmezan 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
papryczka chili do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
masło do przesmarowania
makaron muszle 9 muszli

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle z nadzienie z kurek

1. Muszle gotujemy do połowy (jeśli przepis mówi przykładowo 6 minut gotujemy je tylko 3 minuty). Studzimy.

2. Grzybki czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki

3. Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni.

4. Cebulę obieramy i kroimy w małą kosteczkę.

5.pomidory kroimy na kawałeczki (można je wcześniej sparzyć i obrać ze skórki).

6. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i podsmażamy cebulkę, dodajemy kurki i dusimy ok 6 minut. Dodajemy pokrojone pomidory i dusimy kolejne 3 minuty. Doprawiamy do smaku.

7. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem albo odrobina oliwy, układamy w nim muszle i zakrywamy naczynie. Pieczemy 10 minut.

8. 1 łyżkę oliwy, przeciśnięty przez praskę czosnek i odrobinę przyprawy chilli mieszamy w kubeczku.

9. Do każdej muszli wlewamy trochę pikantnej oliwy i posypujemy ją parmezanem, naczynie zostawiamy odkryte i pieczemy jeszcze 3 minutki.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 21.10.2011 09:41
super
ronald88 21.10.2011 09:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak