Sposób przygotowania

1. Muszle gotujemy al dente.

2. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.

3. Ze śmietany, jajka i 2 łyżek cukru robimy sos.

4. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na kawałeczki.

5. Do garnka wlewamy odrobinę wody tak aby podgotować w niej jabłko, gdy zacznie mięknąć dodajemy żurawinę i mieszamy chwile jeszcze gotując.

6. Muszle studzimy i nadziewamy jabłkiem z żurawiną.

7. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem i układamy w nim muszle i polewamy je sosem.

8. Pieczemy ok 15-20 minut.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super pomysł na przekąskę albo deser :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !