Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle z jabłkiem i żurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1 sztuka
makaron (duże muszle) 8 muszli
śmietana kremówka 1/2 szklanki
jaja 1 sztuka
cukier 3 łyżki
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle z jabłkiem i żurawiną

1. Muszle gotujemy al dente.

2. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.

3. Ze śmietany, jajka i 2 łyżek cukru robimy sos.

4. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na kawałeczki.

5. Do garnka wlewamy odrobinę wody tak aby podgotować w niej jabłko, gdy zacznie mięknąć dodajemy żurawinę i mieszamy chwile jeszcze gotując.

6. Muszle studzimy i nadziewamy jabłkiem z żurawiną.

7. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem i układamy w nim muszle i polewamy je sosem.

8. Pieczemy ok 15-20 minut.

SMACZNEGO :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 24.02.2013 20:56
super pomysł na przekąskę albo deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak