Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
podgardle wieprzowe 1 kg
wątróbki 10 dag
cebula
bułka czerstwa 2
jajko 3 szt
gałka muszkatołowa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet

Do garnka wkładamy szynke wieprzową, podgardle, wątróbkę. Przyprawiamy sola i pieprzem. Gotujemy aż mięso będzie miękkie. Wyłączamy. Wrzucamy czerstwe bułki i odstawiamy do ostygnięcia.
Zimne mięso i bułki mielimy.
Mase mięsną mieszamy z jajkami i startą cebulą.
Przyprawiamy gałka muszkatołową, sola, pieprzem.
Dobrze wyrabiamy.
Przekładamy do keksówki.
Pieczemy ok godziny w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak