Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki tort

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 10 dag
masło 250 g 250 g
cukier 15 g
cukier waniliowy 2 łyżeczki
orzechy posiekane 10 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
krem do tortów śmietankowy 1 opakowanie
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki tort

15 dag masła utrzyj z cukrem,cukrem waniliowym i żółtkami dodaj także rozpuszczoną czekoladę.Zmiksuj wszystko razem i delikatnie wymieszaj z pianą z białek,mąką,proszkiem do pieczenia,orzechami i przełóż do tortownicy o średnicy 24 cm i piec w temp 170 stopni przez 45 minut.Krem do tortu przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu z dodatkiem 10 dag masła. Ciasto przekrój na dwa kawałki i 2/3 kremu wysmaruj go a także jego boki. Resztą kremu udekoruj ciasto.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 16.10.2011 15:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak