Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaszenie żuru

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
woda 3 (ciepła)
mąka żytnia 100 razowa
chleb razowy skórka

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaszenie żuru

Mąkę wymieszać z wodą,wlać do słoika,zaparzyć szklankę wrzątku,ostudzić,dodać skórkę chleba i roztarte ząbki czosnku,zalać ciepłą wodą -3 szklanki,następnie wymieszać,obwiązać słoik i pozostawić w ciepłym miejscu,po czterech dniach żur będzie ukiszony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 01.04.2012 15:51
a ja wolę chyba biały barszcz ale żurek też jest pyszny
Ania67 26.10.2011 18:03
uwielbiam żurek na zakwasie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak