Sposób przygotowania

1. Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałeczki, panierujemy w przyprawie do gyrosa i smażymy na patelni. Wykładamy na dno miseczki.

2. Cebulkę obieramy i kroimy w kosteczkę, kładziemy na mięsko.

3. Ogórki kiszone także kroimy w kosteczkę i kładziemy na cebulkę.

4. Przekładamy niewielką ilością majonezu i posypujemy kucharkiem i pieprzem.

5. Czosnek przeciskamy przez praskę i posypujemy majonez.

6. Kukurydzę i groszek odcedzamy i sypiemy na całość najpierw kukurydzę, następnie groszek, całość ponownie przesmarowujemy cienką warstwą majonezu i przyprawami.

7. Kapustę pekińską siekamy na drobne kawałki i układamy na całości. Wg uznania na wierzch dajemy warstwę majonezu albo nie - jeśli dla kogoś jest wystarczająco.
Sałatkę odstawiamy do lodówki na 2-3godziny.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !