Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka bananowo-kokosowe z cynamonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka bananowo-kokosowe z cynamonem

SKŁADNIKI:

banany dojrzałe - 3,
olej roślinny - 3/4 szklanki,
mąka pszenna - 1 i 1/2 szklanki (szkl. o poj. 250ml),
wiórki kokosowe - 1 i 1/2 szklanki,
płatki owsiane - 1 i 1/2 szklanki,
cynamon - 1 i 1/2 łyżeczki,
cukier - 3/4 szklanki,
esencja waniliowa - 3/4 łyżeczki,
mleko 3,2% - 4 i 1/2 łyżeczki,
soda - 1 i 1/2 łyżeczki,
papier do pieczenia.

PRZYGOTOWANIE:

Banany rozgnieść. Mąkę wymieszać z cynamonem, sodą, płatkami owsianymi oraz z cukrem. Do suchych składników dodać rozgniecione banany, olejek waniliowy, olej oraz mleko. Wymieszać dokładnie. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Dużą formę wyłożyć papierem do pieczenia i za pomocą łyżki nakładać masę formując kształtne ciasteczka. Piec przez 15-20 minut, w 170 stopniach. Studzić na kratce, przechowywać w zamkniętych pojemnikach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 06.07.2012 11:59
Ale fajne:)
IZABELA29 10.03.2012 15:07
aromatycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak