Sposób przygotowania

1. Ogórki myjemy i kroimy w talarki, solimy i odstawiamy na 1-2ha by puściły wodę. Odsączamy.

2. Marchewkę ścieramy na jarzynowej tarce.

3. Cebulkę kroimy na drobną kosteczkę.

4. Z papryki wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy na drobne kawałeczki.

5. Wszystkie składniki powyżej dodajemy do siebie i mieszamy.

6. Z wody, octu, oleju, cukru, soli i gorczycy robimy zalewę. Sałatkę nakładamy do wyparzonych słoiczków i zalewamy. Szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy ok 25minut od czasu wrzenia.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    fajna i pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !