Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 15 dag
pieczarki 6 dag
papryka czerwona 1
tuńczyk 25 dag
pomidor 2
olej do smażenia
czosnek
oregano
sos
masło 1 łyżka
pieprz
sól
mleko 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z tuńczykiem

Makaron gotujemy i odcedzamy. Kroimy czosnek, pieczarki, pomidory i paprykę. Smażymy to na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy do tego tuńczyka i oregano. Do miski wkładamy przysmażone warzywa, makaron i tuńczyk. Polewamy całość sosem i mieszamy.
SOS: Roztapiamy masło i dodajemy do tego mąkę. Po zdjęciu z ognia dodajemy mleko i doprawiamy pieprzem i solą. Polewamy sosem całość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak