Sposób przygotowania

Galaretki rozpuszczamy osobno w niepełnych 2 szklankach wody i odstawiamy do wychłodzenia. doł tortownicy lekko smarujemy margarryna. Masło miksujemy z cukrem, nastepnie dodajemy jajka i dalej ucieramy. Dodajemy po 1 serku i dalej miksujemy. Zelatyne rozpuszczamy w 1/3 szklance wody, a nastepnie łączymy z gorącym mlekiem. Ciepła (ale nie goracą) miksture wlewamy wolnym struimieniem do masy serwoej i caly czas miskujemy. Połowe masy serowe wlewamy do tortownicy i wstawiamy na 15 minut do zamrazalnika, wlewamy zieloną galaretke i ponownie na 15 minut do zamrażalnika i analogicznie wlewamy reszta czesc serka i czerwoną galaretke. Ciasto gotowe

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    lipka02

    ślicznie go przyozdobiłaś a do tego wygląda pysznie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszne, a z serkiem jeszcze nie jadłem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    Uwielbiam tego typu desery z galaretką:) mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    smaczne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    najlepsze, bo domowe:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !