Sposób przygotowania

Szynkę lub bekon pokroić w malutkie paseczki. Cebulę obrać, posiekać. Ziemniak obrać, umyć, pokroić w niedużą kostkę. Masło rozgrzaćnapatelni,dodać ziemniak, smażyć mieszając, ażbę-dzie prawie miękki. Dodać cebulę, podsmażyć, dołożyć szynkę. Jeśli potrzeba, dołożyć odrobinę masła. Smażyć, aż szynka będzie przyrumieniona i chrupka. Jajka wybić do miseczki, dodać łyżeczkę natki, odrobinę pieprzu, ubić. Masęjajeczną wylać na patelnię, delikatnie zamieszać widelcem, zanim omlet zacznie się ścinać. Usmażony gotowy omlet wyłożyć na podgrzany talerz, posypać pozostałą posiekaną natką.

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    to ile jest jeszcze przepisów na omlety w tej ksiażce z której spisujesz przepisy? Może lepiej podaj w opisie o sobie z jakich książek korzystasz i znajdziemy sobie sami przepisy, a ty oszczedzisz czas na plagiatowanie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taki sobie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !