Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet pieczarkowy z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
śmietana 3 łyżki
margaryna 2 łyżki
pieczarki 20 dag
żółty ser starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet pieczarkowy z serem

Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w plasterki. Łyżkę margaryny rozgrzać na patelni, dodać pieczarki, szybko zrumienić na dość ostrym ogniu. Posolić do smaku. Jajka wybić do miseczki, dodać śmietanę, sól, ubić trzepaczką. 1/2 łyżki margaryny rozgrzać na patelni, wylać połowę masy jajecznej, smażyć omlet. Gdy spód zacznie się ścinać, a wierzch będzie luźny, wyłożyć połowę pieczarek, posypać łyżką sera. Dosmażyć. Tak samo usmażyć drugi omlet.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak