Sposób przygotowania

Pomidory, przygotowane tak jak na zdjęciu, odrobinę posolić od środka, ułożyć na talerzu otwartą częścią do dołu, by obcie-kły, Odstawić na 15 min. Czosnek i dymki obrać, drobno pokroić. Wołowinę posiekać, dodać dymki, czosnek, natkę i mieloną wieprzowinę. Składniki dobrze wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.Pomidory napełnić farszem, posypać tartą bułką. Miąższ i wierzchy pomidorów pokroić w kostkę, włożyć do formy do zapiekania, posypać solą i pieprzem. Na wierzchu ułożyć nafa-szerowane pomidory. Na każdym położyć łyżeczkę masła. Zapiekać 20minwtemp.200°C, po czym zmniejszyć temp. do 180° C i zapiekać kolejne 25 min. Podawać na przykład z ryżem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !