Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 4 porcje
pomidory 75 dag
bazylia 5 listków
cebula dymka ze szczypiorkiem
czosnek 2 zabki
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w pomidorach

Rybę umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Piec na ruszcie lub w piekarniku w żaroodpornym naczyniu, w temp. 200° C przez 8 min z każdej strony. Dymkę i czosnek obrać, dymkę pokroić w krążki, czosnek j posiekać. Pomidory umyć, po-. kroić w dużą kostkę. Listki j bazylii opłukać, pokroić. Oliwę rozgrzać na patelni, włożyć pomidory, % czosnek, dymkę i bazylię. Smażyć na wolnym ogniu przez 15 min. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać do upieczonej ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak