Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowe kotlety

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsiste pomidory 4 sztuki
cebula 1 sztuka
natka 1/2 pęczka
jogurt naturalny 1/2 szklanki
śmietana kremówka 3 łyżki
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowe kotlety

Cebulę obrać, drobniutko pokroić. Natkę umyć, osuszyć, listki poobrywać, drobniutko posiekać. Jogurt wymieszać ze śmietaną, dodać cebulę i natkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pomidory umyć, pokroić na plastry grubości 1 cm, oprószyć solą i pieprzem. Jajko roztrzepać w jednej miseczce, w drugiej przygotować tartą bułkę. Huszcz rozgrzać na patelni. Plastry pomidorów obtaczać w jajku, potem w bułce, smażyć 2 min z każdej strony. Podawać z sosem jogurtowym. Smaczne są też ze szpinakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 16.10.2011 10:11
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak