Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona karkówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
olej 0.5 szklanki
czosnek ząbki 10
sól
pieprz
zioła

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka

do oleju dodajemy rozgnieciony czosnek, łyżeczke soli, pół łyżki jarzynki i pół łyżeczki mielonego pieprzu. Ponadto dodajemy po 2 liścia laurowe, ziela angielskie, zairna pieprzu oraz garstkę majeranku, 2 szczypty bazyli i 1 szczypte rozmarynu. Wszystkie składniki mieszamy i marynujemy w tym mięso przez 24h. Mięso razem z marynatą przekładamy do specjalnego rękawa i pieczemy ok 80 minut w temp 180 stopni. Mięso jest soczyste i aromatyczne

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 31.05.2012 10:28
super mięsko
Katarzyna59 22.03.2012 21:01
smaczne
Mati13 17.10.2011 21:44
pyszna karkóweczka:)
lipka02 16.10.2011 15:13
wspaniała karkówka i wcale nie wyglada na tłustą
lipka02 16.10.2011 15:13
wspaniała karkówka i wcale nie wyglada na tłustą
Emilia22 16.10.2011 10:13
aż ślinka cieknie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak