Sposób przygotowania

Pomidory umyć, osuszyć, obciąć spody, wydrążyć. Oprószyć solą od środka, ułożyć na talerzu otwartą stroną w dół, tak by obciekły. Odstawić na 15 min. Ogórek umyć, osuszyć, pokroić na cienkie plasterki, oprószyć solą, odstawić na 15 min. Marchewki obrać, umyć, pokroić w skośne plasterki, wrzucić do osobnego wrzątku, gotować 10 min. Odcedzić, ostudzić Groszek konserwowy odsączyć z zalewy, mrożony wrzucić na 5 min do wrzątku, osączyć, ostudzić. Sałatę umyć, osuszyć. Pomidory wypełnić jarzynkami. Udekorować szczypiorkiem, majonezem i koperkiem, przykryć odciętymi spodami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !