Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa babka z jagodami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
cukier 3/4 szklanki
olej 12 łyżek
ocet 1 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 6 sztuk
kakao 2 łyżki
wiórki kokosowe 2 łyżki
jagody 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa babka z jagodami

Jajka ubić z cukrem, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i nadal ubijać na koniec dodać olej i ocet, ciasto podzielić na trzy części do jednej dodać kakao do drugiej wiórki kokosowe i do ostatniej jagody(mogą być mrożone).
Formę do babki wysmarować tłuszczem i wylać jedno ciasto na drugie w trakcie pieczenia samo się wymiesza.
Piec do 40 min w temp. 190st, po upieczeniu można polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 18.04.2013 22:34
niezła ta babka ;)
Ewelina38 10.03.2013 21:04
popatrzyłam na tą babeczkę i tak jakoś już wielkanocnie się zrobiło....
pioge7 16.10.2011 12:14
mniam
Ewa6274879 16.10.2011 10:34
babka z owocami - nigdy nie jadłam, więc na pewno wypróbuję :)
Emilia22 16.10.2011 10:14
pysznosci
halinka1011 16.10.2011 09:38
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak