Sposób przygotowania

W średniej wielkości garnku rozgrzewamy oliwę.Kroimy warzywa - cebulę, ziemniaki i marchew w drobne kawałki. Pokrojone warzywa wrzucamy na rozgrzaną oliwę.Dusimy przez ok 3 minuty.Następnie dodajemy pokrojoną chili i zmiażdżony czosnek i dusimy kolejną minutę. Następnie wrzucamy kolendrę i dolewamy wcześniej przygotowany bulion. Wszystko razem gotujemy ok 20 min na średnim ogniu- do momentu aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodajemy fasolkę, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy przez następne ok 10 min. Gotową zupę przelewamy do wazy lub talerzy posypując odrobiną posiekanej natki pietruszki. Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    joasia4786

    fasolki najlepiej różne rodzaje np. perłowej, czerwonej itp.
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    smacznie sie zapowiada
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    uwielbiam takie dania jednogarnkowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczna a dawno nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !