Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki z filetami drobiowymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szalotki 1 łyżeczka
masło 2 łyżki
olej 1 łyżeczka
sos do pieczenia 1/8 l
koperek
ogórki gruntowe 200 g
Filet wieprzowy 140 g
zioła przyprawowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z filetami drobiowymi

Ogórki gruntowe obrać, usunąć nasiona i pociąć na małe plastry. Masło roztopić w rondelku i zeszklić na nim grubo pokrojone szalotki. Dodać ogórki, sól i pieprz. Dusić do miękkości. Doprawić ziołami i posiekanym koperkiem. Filet rozkroić na 2 części i rozbić. Oprószyć filety solą i pieprzem, obsmażyć z obu stron na oleju po 4 minuty. Polać sosem z pieczenia, zagotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak