Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp pieczony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
masło 3 łyżki
sól i pieprz
śmietana 200 ml
chrzan korzeń 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karp pieczony

Karpia sprawić, ściąć łuskę i pokroić na dzwonka. Posolić, oprószyć pieprzem. Korzeń chrzanu wyszorować, obrać, opłukać, utrzeć i sparzyć wrzątkiem. Naczynie żaroodporne wysmarować łyżką masła, ułożyć dzwonka karpia, polać masłem, posmarować chrzanem i zalać osoloną śmietaną. Posypać tartą bułką i piec 30 minut w temperaturze 180 stop.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak