Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z rodzynkami i papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół 0,5 l
sól i pieprz
rodzynki 100 g
strąki papryki 250 g
kurczak 2 szt
ryż 250 g
pomidory 200 g
cebula 150 g
oliwa 80 g
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z rodzynkami i papryką

Cebulę obrać, posiekać. Paprykę i pomidory umyć, osączyć. Kurczaki umyć, osączyć, odciąć szyje i skrzydła. Kurczaka każdego pokroić na 4 części, natrzeć papryką, solą, pieprzem, odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Pomidory obrać, pokroić na cząstki. Paprykę podpiec w piekarniku, obrać ze skórki, pokroić w paseczki. Porcje mięsa zrumienić na tłuszczu, dodać cebulę, podsmażyć, wymieszać z opłukanym ryżem, smażyć kilka minut, mieszając. Dodać paprykę, pomidory, przyprawy i opłukane rodzynki, zalać rosołem i piec w średnio nagrzanym piekarniku 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 26.02.2012 01:39
Intrygujące połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak