Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem poziomkowo-jogurtowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

poziomki 400 g
cukier 100 g
jogurt naturalny 400 ml
cukier puder 100 g
cukier waniliowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
cytryna 1 sztuka
śmietana 30% 250 ml
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: krem poziomkowo-jogurtowy

żelatynę moczymy w 0.5 szklanki wody
resztę wody musimy zagotować z cukrem kryształem dodajemy poziomki (gotujemy około 5 minut) , następnie miksujemy, łączymy z połową zelatyny, dodajemy łyżeczkę soku z cytryny.

jogurt mieszamy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i resztą soku z cytryny, dodajemy resztę żelatyny, mieszamy, po schłodzeniu mieszamy z pianą ubitą ze śmietany.
kremy wykładamy na zmianę so wysokich kieliszków

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 08.04.2012 19:07
takie smaki uwielbiam...
marcinek 01.04.2012 15:28
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak