Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorki faszerowane pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 200 g
masło 60 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 g
pikantny ser 30 g
natka pietruszki 1 łyżka
pomidory duże 6 szt
cebula 30 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorki faszerowane pieczarkami

Pieczarki umyć, posiekać. Cebulę obrać drobno posiekać. Pomidory umyć, osączyć, ściąć górną część, wydrążyć wnętrze, posolić i oprószyć pieprzem. Cebulę wymieszać z pieczarkami, przełożyć na patelnię z połową masła, dodać sól, pieprz, posiekana natkę pietruszki, dusić na małym ogniu. Ser żółty zetrzeć na tarce. Pomidory nadziewać farszem, posypać serem i tartą bułką, oblać niewielką ilością masła. W naczyniu żaroodpornym roztopić resztę masła, ułożyć pomidory i zapiekać w gorącym piekarniku przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak