Sposób przygotowania

Biszkopt
Białka ubić na sztywną pianę, wsypywać stopniowo cukier, cały czas ubijając. Do masy dodać żółtka,ocet, ubijać przez chwilę, wsypać przesianą mąke z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Tortownicę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto, piec ok 30 minut w temp.180 stop. Wyjąc ciasto, ostudzić. Biszkopt przekroić na 3 części.
KREM
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Mocno schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Do ubitej kremówki dodać żelatynę, ubić.
PONCZ
W przegotowanej wodzie, rozpuścić cukier, dodać sok z cytryny, wymieszać. PRZEKŁADANIE TORTU
1.BISZKOPT
2.DŻEM WIŚNIOWY
3.BISZKOPT
4.KREM ŚMIETANKOWY
5.BISZKOPT
6.KREM ŚMIETANKOWY Każdy placek biszkopta nasączyć ponczem i dopiero nakładać krem. Boki tortu i wierzch posmarować kremem śmietankowym, udekorować kremem śmietankowym , za pomocą, specjalną maszynką do wyciskania kremu na tort. Na torcie ułożyć kupne różyczki z listkami

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Piękny, cudny i pewnie był boski w smaku :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    wyglada przepysznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    Ale czad!! Super udekorowany i na 100% pyszny:P
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    śliczny, i zapewne bardzo smakowity

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !