Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczana zapiekanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
kiełbasa 200 g
ser żółty 120 g
sok pomidorowy 2-3 łyżki
czosnek 2 ząbki
bazylia do smaku
oregano do smaku
suszone pomidory do smaku
Kukurydza z Puszki do smaku
papryka 2 sztuki
ogórki kiszone 4 sztuki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana zapiekanka

1. Ziemniaki gotujemy na miękko.

2. Cebulkę myjemy, obieramy i kroimy na drobne kwadraciki, podsmażamy na oleju.

3. Kiełbasę kroimy w kwadraciki i smażymy z cebulką. Doprawiamy do smaku.

4. gotowane ziemniaczki kroimy w plasterki i polewamy sokiem pomidorowym, delikatnie mieszamy.

5. czosnek przeciskamy przez praskę. I dodajemy do ziemniaczków.

6. Paprykę i ogórki kiszone kroimy w kosteczkę.

7. Naczynie żaroodporne delikatnie smarujemy tłuszczem, na dnie układamy ziemniaczki, na nie kładziemy kiełbaskę z cebulką i pokrojone warzywa wraz z kukurydzą. Przyprawy sypiemy na wierch.

8. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 ok 30 minut następnie posypujemy żółtym serem i pieczemy aż do rozpuszczenia sera.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 28.04.2013 11:13
lubię zapiekanki, fajny przepis
Bernadeta 17.02.2013 09:59
smaczna
gosia1988 30.12.2012 12:57
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak