Sposób przygotowania

Mleko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim masło, miód i cukier. Gdy masło się rozpuści zostawiamy do wystudzenia.

Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku,zostawiamy na 15 min do wyrośnięcia

dodajemy mąkę i jajka, i dokładnie wyrabiamy.

Ciasto zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na godzinę, następnie zbijamy, przekładamy do blachy i zostawiamy na pół godziny.

Następnie układamy śliwki (mogą też być inne owoce) posypujemy kruszonką i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-50 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Lubię ciasto drożdżowe z owocami.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    leonkot

    ja też :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !