Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 1 sztuka
cukier 10 dag
wiórki kokosowe 10 dag
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki

1. Oddzielamy białko od żółtka.

2. Białko ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, ciągle ubijając dodajemy stopniowo cukier. Wiórki kokosowe dodajemy gdy piana będzie wymieszana z cukrem i dość sztywna. Można użyć cukru pudru wtedy łatwiej będzie nam ubijać. Po dodaniu wiórek kokosowych delikatnie mieszamy całość

3. Blaszkę smarujemy tłuszczem i nakładamy na nią łyżeczką gotową masę, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 160-180 (nie więcej) na złocisty kolor.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 25.01.2013 13:10
Fajne ciasteczka
Wafelek2601 25.01.2013 13:10
Fajne ciasteczka
Katarzyna59 13.10.2012 17:04
bardzo lubię kokosanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak