Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszon fiołkowy

Max
2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kwiaty fiołków połowa szklanki(poj. 200ml)
sok z pomarańczy jedna pomarańsza
wino białe wytrawne 1 butelka
wino musujące 1 butelka
cukier 50g

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszon fiołkowy

Opłukać kwiaty wodą i wyłożyć na ściereczkę do osuszenia. Suche kwiaty włożyć do średniej wielkości szklanej misy, zalać sokiem pomarańczowym oraz butelką wina. Odstawić na 2-3h. Następnie przecedzić płyn do szklanej wazy, dodać cukier rozpuszczony w niewielkiej ilości wody i dolać całą drugą butelkę wina. Odstawić w zimne miejsce( może być lodówka). W momencie gdy chcemy podać drinka należy przelać go do szklanki np. typu Old Fashion i posypać kwiatami fiołków. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 22.11.2011 18:10
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak