Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada kawowa dla smakoszy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopt
migdały 10 dag
jajko 3 sztuki
cukier 3 łyżki
kawa rozpuszczalna 2 łyżki
cukier puder
Krem:
śmietana kremówka 25 dag
cukier 3 łyżki
kawa rozpuszczalna 2 łyżki
cynamon 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada kawowa dla smakoszy

Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zemleć. Żółtka z cukrem ubić na puszystą masę, dodać migdały i kawę. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z żółtkami. Masę wyłożyć na przygotowaną blachę. Piec 10-12 min w temp. 200° C. Przygotować krem: kawę rozpuścić w 2 łyżkach wody. Śmietanę ubić z cukrem, dodać cynamon i kawę. Krem równo rozsmarować na biszkopcie.Ciasto zwinąć w roladę, schłodzić. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 15.10.2011 15:49
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak