Sposób przygotowania

Szpinak rozmrozić, włożyć na suchą patelnię, odparować wodę. Szynkę lub parówki (bez skórki) pokroić w drobną kostkę. Jajka wybić, żółtka oddzielić od białek. Białka ubić mikserem lub trzępaczką na sztywną pianę. Żółtka połączyć z mlekiem jak w przepisie podstawowym. Ciągle ubijając dodać gorący szpinak, wędlinę i kukurydzę. Przyprawić do smaku solą. Dodać pianę, delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć do natłuszczonej formy. Zapiekać jak w przepisie podstawowym przez ok. 40 min. Budyń wyłożyć na półmisek. Bezpośrednio przed podaniem można polać gęstą śmietaną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    takiego budyniu to jeszcze nie jadłam;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    takiego budyniu to jeszcze nie jadłam;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !