Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, poszatkować, oprószyć solą, odstawić na 10 min. Boczek pokroić w drobniutką kostkę, dodać do kapusty razem z kminkiem i 1 1/2 łyżki oleju. Wymieszać. minut Seler gotować przez 5 min w lekko osolonym wrzątku. Odcedzić, ostudzić, pokroić na kawałki. Marchewki obrać, umyć, zetrzeć na tarce. Jabłko obrać, oczyścić, pokroić w słupki, skropić 1/2 soku z cytryny, wymieszać z marchewką, przyprawić cukrem, cynamonem i łyżeczką oleju. Sałatę umyć, osuszyć, pokroić. Pieczarki umyć, pokroić, skropić pozostałym sokiem z cytryny, wymieszać z jednym rodzajem sałaty. Pomidory umyć. Jeden pokroić w plastiy, z drugiego ściąć wierzch, wydrążyć i napełnić odsączoną kukurydzą. Posypać zieleniną. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Wymieszać z resztą oleju i tabasco, dodać sól i cukier. Sałatki ułożyć na półmisku, polać sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !