Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 25 dag
kapusta czerwona 15 dag
pomidory 3 sztuki
cebula 2 sztuki
orzechy włoskie 10 dag
sok z cytryny 3 łyżki
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżka
sól
pieprz
cukier
olej 6 (do sałatki)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty z orzechami

Obie kapusty oczyścić z wierzchnich liści, poszatkować. Czerwoną kapustę oprószyć solą, wymieszać, odstawić, by zmiękła. Pomidory sparzyć, zdjąć z nich skórkę, wykroić wodniste części. Miąższ pokroić w foremną kostkę. Cebule obrać, drobno pokroić. Orzechy polać wrzątkiem, otrzeć skórkę, drobno posiekać, Czerwoną kapustę odsączyć z sosu. Dodać pozostałe składniki dobrze wymieszać.Przygotować sos: musztardę rozprowadzić sokiem z cytryny. Dodać sól, pieprz i cukier do smaku. Olej wlewać cienkim strumieniem, cały czas ubijając trzepaczką, aż powstanie gęsty sos. Polać sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak