Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carbonada Criola

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 75 dag
dynia
pomidory 4 sztuki
marchewki 2 sztuki
papryka 2 sztuki
por
cebula 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
jabłko
natka 1 łyżka
ananas 1/2 puszki
kukurydza 1/2 puszki
tymianek
oregano
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
olej 4 łyżki
masło 2 łyżki
wino białe wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Carbonada Criola

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Czosnek i cebule obrać, posiekać. Marchewki, papryki i por oczyścić, umyć. Pomidory umyć. Wszystkie warzywa pokroić. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Dynię umyć, ściąć wierzch, usunąć pestki oraz włókni-ste części. Łyżeczką wydrążyć miąższ. Wnętrze posmarować masłem. Ananas odsączyć z zalewy, plastry pokroić na cząstki. Olej rozgrzać w rondlu, obru-mienić mięso. Dodać cebulę, czosnek, miąższ dyni i pokrojone warzywa. Wlać sok z ananasa i wino, przyprawić solą, pieprzem oraz ziołami. Wstawić do piekarnika. Dusić 40 min w temp. 200° C. Jabłko obrać, pokroić. Kukurydzę, ananas i jabłko dodać do potrawy. Wstawić do piekarnika na 15 min, obok ustawiąjąc dynię. Potrawę podać w dyni, posypaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak