Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia ze śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 80 dag
masło 2 łyżki
śmietana 1 szklanka
musztarda 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia ze śmietaną

Żaroodporne naczynie posmarować cienką warstwą masła. Dynię przekroić, oczyścić z nasion, od-kroić skórę. Miąższ pokroić w kostkę równej wielkości, włożyć do żaroodpornego naczynia. Lekko posolić i oprószyć pieprzem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Zapiekać przez 12-15 min w temp. 180° C. Śmietanę i oliwę wlać do miseczki, dodać musztardę, rozbić trze-paczką na puszystą masę. Odstawić. Dynię wyjąć z piekarnika, przełożyć na ogrzany półmisek, polać sosem śmietankowym. Podawaćbez-pośrednio po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak