Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w winie z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 30 dag
mąka 2 łyżki
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka
wino deserowe 4 łyżki
brzoskwinie 1 puszka
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 1 łyzeczka
biala zasmażka 1 łyzka
sól
kapusta 12 listków

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w winie z brzoskwiniami

Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w poprzek w grube plastry, dokładnie oprószyć mąką. Olej i masło rozgrzać na patelni. Wątróbkę smażyć na silnym ogniu przez 1 min z każdej strony. Brzoskwinie odsączyć z zalewy, pokroić w paseczki. Liście kapusty pekińskiej umyć, osuszyć. Obsmażoną wątróbkę podlać winem, dodać brzoskwinie, zielony pieprz, dolać 1/2 szklanki zalewy z brzoskwiń. Doprowadzić do wrzenia, dodać zasmażkę, znowu zagotować. Przyprawić do smaku solą. Podawać na talerzach przybranych listkami kapusty pekińskiej,ze świeżutką bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 25.10.2011 20:31
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak