Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jeżynami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
żółtko jajek 1
sól
jeżyny
woda 0.5 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jeżynami

Kroki postępowania

1
z mąki, jajka, wody i soli zagniatamy gładkie ciasto, które cienko wałkujemy i wycinamy krążki za pomocą literatki.
Krok 1 - Pierogi z jeżynami foto
2
Do każdego pieroga wkladamy po 1 dużym owocu i dokladnie zlepiamy boki. Gotujemy od chwili wypłynięcia przez 5 minut.
Krok 2 - Pierogi z jeżynami foto
3
Podajemy je z masłem i cukrem, lub twarożkiem zmieszanym z cukrem pudrem i śmietaną
Krok 3 - Pierogi z jeżynami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 02.10.2013 09:24
muszę sam spróbować :)
ben-ka 11.09.2013 07:56
lubię pierogi z owocami.
Ewa6274879 15.10.2011 20:17
z chęcią bym zjadła takie pierożki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak