Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka we francuskim cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1,5 kg
mielone mięso wołowe 40 dag
cebula 2
jajko 2
ciasto francuskie 40 dag
olej 2 łyżka
ząbek czosnku 2
natka pietruszki
majeranek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka we francuskim cieście

Posiekać cebulę, podsmażyć 5 minut. Mięso usmażone przyprawić przyprawami, piec ok. 45 minut w 190 stopni C. Obłożyć nim ciasto, piec do czasu aż ciasto się zrumieni, pokroić w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak