Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka staropolska

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pączki świeżej brzozy 1/2 szklanki
chleb razowy 5 kromek
rodzynki 5 łyżek
cynamon Prymat 1 łyżka
Goździki całe Prymat 10 szt.
miód 5 łyżek
piwo 1 but
spirytus 1 litr
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka staropolska

Do słoja wsypać wszystkie przyprawy. Wodę zagotować dodać do niej miód i piwo. Zalać nią przyprawy. Jak przestygnie dodać spirytus. Po dwóch tygodniach przecedzić, przefiltrować i przelać do butelek. Taka nalewka jest dobra po trzech miesiącach leżakowania, bo musi \"dojrzeć\'.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 14.03.2012 21:28
trzeba zrobic
Beata73 10.03.2012 16:15
pyszna
Beata73 10.03.2012 16:15
pyszna
fasola 25.11.2011 15:39
ciekawy przepis, warty wypróbowania
fasola 25.11.2011 15:39
ciekawy przepis, warty wypróbowania
ben-ka 15.10.2011 14:47
bardzo ciekawy przepis - takiej nalewki jeszcze nigdy nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak