Sposób przygotowania

Do słoja wsypać wszystkie przyprawy. Wodę zagotować dodać do niej miód i piwo. Zalać nią przyprawy. Jak przestygnie dodać spirytus. Po dwóch tygodniach przecedzić, przefiltrować i przelać do butelek. Taka nalewka jest dobra po trzech miesiącach leżakowania, bo musi \"dojrzeć\'.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bardzo ciekawy przepis - takiej nalewki jeszcze nigdy nie robiłam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    fasola

    ciekawy przepis, warty wypróbowania
  • 2
    original
    Opublikowano

    fasola

    ciekawy przepis, warty wypróbowania
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pyszna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    trzeba zrobic

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !