Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać z mundurków, cebulę ze skórki, zetrzeć na tarce. Dodać mąkę i jajko, pieprz i sól, wymieszać dokładnie. Marchewkę ugotować. Obrać ze skórki. Pokroić na kawałki (kwadraty) i wrzucić do ciasta. Wymieszać. Smażyć placki na oleju na złoty kolor z dwóch stron. Podawać z zimnym mlekiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    jadłam takie, są pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    fajne, kolejny sposób na przemycenie marchewki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ciekawa propozycja:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !