Sposób przygotowania

1. Dynię obieramy i kroimy w dość drobną kosteczkę. Dusimy w garnku z odrobiną wody aż zmięknie i odparuje woda. Miksujemy blenderem.

2. Rozdzielamy białko od żółtka, do miseczki dajemy żółtko, szczyptę soli, cukier waniliowy oraz zwykły cukier, całość mieszamy.

3. Mleko mieszamy z odrobiną mąki ziemniaczanej, wlewamy do dyni i mieszamy aż zgęstnieje. Dobrze mieć pod ręką jeszcze odrobinę mąki ziemniaczanej albo mleka. w zależności od tego czy zbytnio zagęściliśmy budyń dodajemy mleka, natomiast jeśli budyń jest zbyt mało gęsty dodajemy jeszcze odrobinę mąki ziemniaczanej dobrze mieszając aby nam się nie zrobiły grudki.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    fajne, nigdy nie robiłam
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    Jeszcze takiego nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !