Sposób przygotowania

1. Ciasto francuskie dzielimy na 6 kwadratów nacinamy ok 1cm od brzegów aby podstała ramka.

2. Powstałą ramkę smarujemy rozmąconym jajkiem.

3. Do śmietany dodajemy przyprawy, każdy środeczek kwadratu smarujemy powstałym rozczynem.

4. Dynię obieramy i kroimy w plastry o grubości ok 2,5cm i układamy je na śmietanie.

5. Paprykę kroimy w cienkie plasterki długości ok 3 cm i układamy na cieście.

6. Ser feta kruszymy i posypujemy nim kwadraciki, całość posypujemy przyprawami.

7. Pieczemy w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku przez ok 20-25 minut aż kwadraciki się zarumienią a ser delikatnie roztopi.

SMACZNEGO :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !