Sposób przygotowania

1. Dynie obieramy, kroimy w kosteczkę i rozgotowujemy w szklance mleka.

2. Drożdże mieszamy z pół szklanki mleka, dodajemy łyżeczkę cukru i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

3. Mąkę przesiewamy przez sitko do miseczki, dodajemy rozczyn z drożdży, resztę cukru, roztopioną margarynę, olej, rozgniecioną dynię i wyrabiamy z tego ciasto.

4. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 50 minut. Wierzch posypujemy cukrem pudrem albo robimy kruszonkę.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    O RANY ALE pycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    znakomity
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    z cukinią jadłam,z dynią nie :( ciekawe jak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    podoba mi się ten przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Prosty, ale za to jaki smaczny.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !