Sposób przygotowania

1. Cebulę myjemy obieramy i szatkujemy, podgrzewamy na masełku, kiedy cebulką się zeszkli dodajemy posiekany albo przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę jeszcze podsmażamy na małym ogniu.

2. Dynię kroimy w kostkę i dodajemy do cebulki, dusimy pod przykryciem aż dynia zmięknie.

3. Do dyni z cebulką dodajemy 4 łyżki śmietany, całość mieszamy i podgrzewamy. Doprawiamy do smaku i trzymamy ok 10 minut na małym ogniu.

4. Makaron przygotowujemy wg przepisy najlepiej al dente.

5. Sos dyniowy miksujemy na małych obrotach, dodajemy łyżkę śmietany, ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    takiego nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    i z dyni nawet sosy robisz. Fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !